Annonse


TEST: Siemens CF62

Selv om vi ofte fremhever de store, teknologisk overdådige mobiltelefonene, finnes det alternativer. Det er nemlig et marked for de litt enklere telefonene der ute også. Siemens CF62 er en foldetelefon som faller rett inn i den kategorien med en pris på rundt 1 500 kroner uten abonnement.

Eksklusiv billigtelefon

Problemet har tidligere vært at billigtelefoner også ser ganske billige ut. Siemens har imidlertid klart å lage en rimelig telefon som ser ganske eksklusiv ut. CF62 har et meget stilistisk og rent utseende, og det eneste vi har å klage på i så måte er at man får en plastikkfølelse når man holder den i hånden.

Antennen er her blitt brukt som et designelement på toppen av mobiltelefonen, noe mobilselskapene burde ha tenkt på tidligere. En meget god løsning. Mobiltelefonen er i tillegg utstyrt med en overraskende artig lysstripe på siden av telefonen. Denne kan man styre til å blinke i takt med ringetoner. Det høres fælt ut, men det ser faktisk ganske kult ut.

Kjente menyer

Vi har sett de samme menyene som CF62 er utstyrt med på de fleste av Siemens mobiltelefoner det siste året. Systemet er brukervennlig nok, men det ser jo skremmende dårlig ut.

Annonse


Sony Ericsson har satt en ny standard for hvordan mobilmenyer bør være. Lettfattelige og stilige. Det kan virke imidlertid som om Siemens har gått for en «kul» graffitistil med disse menyene, men det funker ikke i det hele tatt. Grafisk sett minner dette mer om noe en treåring har laget.

Når det gjelder tastene likner den på mange andre Siemens-mobiler, noe som betyr meget gode taster. Men telefonen har en fireveis navigasjonstast uten valgmulighet. De fleste slike navigasjonstaster har nemlig en mulighet til å trykke ned midten knappen for å velge funksjon. Det kan man ikke her og forverrer navigasjonsprosessen.

Siemens CF62

KLIKK HER FOR FLERE BILDER

Mangler ekstrautstyr

Når telefonen er såpass billig må man regne med noen mangler. Dette har ført til at telefonen verken har kamera (kan kobles på som ekstrautstyr), bluetooth, radio eller mp3. Det positive er imidlertid at den har trebåndsstøtte.

CF62 er en foldetelefon, og er således utstyrt med to skjermer. Den indre skjermen har en oppløsning på 130 x 130 punkter og støtter 65 000 farger. Den ytre skjermen er av monokrom type. Totalt sett er begge skjermene forholdsvis skuffende (med lav oppløsning), selv om det er bra fargemuligheter på den indre skjermen.

For å prate i

Siemens CF62 har mangler på flere områder. Blant annet er det snaut med godbiter som man etter hvert også finner på rimeligere mobiler. Det er også på tide at mobilselskapene bruker mer enn en hundrelapp på designet av menysystemet i telefonene sine.

Er man imidlertid kun ute etter en telefon man kan prate i er Siemens CF62 et godt alternativ. Det er jo også en bonus i at mobiltelefonen ser godt ut når den ligger i hånden.

Annonse