Nettkriminalitet

Annonse


eBay-kaprer arrestert

NettkriminalitetLørdag for en drøy uke siden opplevde tyske brukere av nettauskjonen eBay at de verken fikk bestilt varer eller betalt for dem. Årsaken var at 19-åringen hadde overført domenet ebay.de til Internettleverandøren Intergia AG.

Glipp hos nettorgan

19-åringen fra Helmstedt-området ba om overføring av såkalt navneserver (DNS) for en lang rekke kjente nettsteder, blant dem nettbutikken Amazon og søkemotoren Google.

De to siste klarte han ikke å overføre, men for eBay fikk han grønt lys. Etter alt å dømme på grunn av en glipp hos det tyske domeneorganet DENIC.

– For moro skyld

Det er likevel fortsatt uklart hvordan DENIC kunne godkjenne overføringen uten å innhente tillatelse fra eBay eller deres eiere.

Annonse


Selv hevder 19-åringen at han utførte stuntet for moro skyld, og at han ikke hadde til hensikt å svindle noen eller berike seg selv.

– Ingen datanerd

Politiet sier i følge Heise.de at mannen på ingen måte er noen datanerd, og at han bare brukte verktøy som er tilgjengelig for alle.

Det er andre gang i år at en tysk tenåring er involvert i en større hacker-sak. I mai ble 18 når gamle Sven Jaschan fra Niedersachsen arrestert for å ha laget det fryktede Sasser-viruset.

Annonse