Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Siemens-mobil kan skade hørselen

En feil med avslutningsmelodien på mobiltelefonen i 65-serien til Siemens kan i ekstreme tilfeller føre til hørselsskader.

Siemens M65
Under en rutineundersøkelse i mobillaboratoriet til Siemens¬ ble det funnet en feil på 65-serien til Siemens (C65, CX65, M65, S65). Dersom en samtale avbrytes fordi batteriet er utladet, kan en feil i programvaren føre til at avslutningsmelodien spilles svært høyt. I ekstreme tilfeller kan dette skade hørselen.

Feilen finnes imidlertid ikke på den CX65-modellen som selges med Telenor Entry konfigurasjon. Dette fordi denne telefonen har en annen oppstarts- og avslutningsmelodi en den ordinære modellen, skriver Siemens i en pressemelding.

Fikser feilen

Feilen finnes bare i versjon 11 og tidligere versjoner av telefonenes programvare. Det tyske mobilselskapet skal imidlertid ha kommet med ny programvare allerede, som fjerner feilen på mobiltelefonene i 65-serien. I løpet av de nærmeste dagene skal denne oppdateringen være tilgjengelig gratis på nettet.

Oppdateringen er allerede tilgjengelig hos Siemens’ servicepartnere, samt at man kan finne mer informasjon på nettsidene til Siemens. Det er også mulig å kontakte Siemens Servicetelefon på 22 70 84 00 for å få hjelp.

Fiks selv

Det er ikke veldig sannsynlig at mange vil oppleve denne feilen, men for å sikre seg kan man selv deaktivere avslutningsmelodien på telefonen sin. Dette kan gjøres ved å utføre følgende:

  1. Åpne menyen ved å trykke inn joysticken når den står i idle/standbymodus
  2. Gå til meny 9 – Innstillinger. Trykk joysticken inn når Innstillinger er uthevet.
  3. Gå til Ringetoner, trykk på Velg/joystick
  4. Gå til Flere melodier, trykk på Velg/joystick
  5. Gå til avslutningsmelodi. Er den huket av velger du å slå av ved å trykke på venstre funksjonstast (merket Slå av).

Man kan også benytte hurtigtaster for å slå av avslutningsmelodien. Da trykker man på meny 9-4-7, før man blar til «Avslutt.melodi», som må slås av. Selv om man gjør dette, bør man allikevel oppdatere programvaren på telefonen sin.

Stikkord: Mobil, programvare