Låst cd 2

Annonse


Kan få fengsel for kopisperre

Låst cd 2I følge den franske avisen Liberation har en dommer beordret full etterforskning av plateselskapet EMI og butikkjeden Fnac, som har solgt de kopisperrede platene.

– Svindel

Konkurransetilsynets advokater mener kopisperre kvalifiserer som svindel etter fransk lov, og har langt på vei fått med seg påtalemyndighetene i dette synet. Statsadvoktanen har beordret etterforskning av de to selskapene, og flere kan komme i søkelyset.

Årsaken til at svindelbegrepet brukes, er at kundene har kjøpt platene i god tro – for å oppdage at de verken fungerer i bilen, På PC-en eller i den bærbare spilleren. Og i noen tilfeller heller ikke i hjemmespilleren.

– Lurer kundene

Etter franske myndigheters syn har musikkenhetene seilt under falsk flagg, og gitt seg ut for å være standard CD-plater. Noe de slett ikke er, i følge normen som ble lagt av selskapene Sony og Philips i CD-platens barndom.

Blir de to selskapene kjent skyldige, kan ledelsen risikere ubetinget fengsel i inntil to år. I tillegg kan de ilegges foretaksbot på mange hundre tusen kroner.

Annonse