Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Microsoft dropper FN

Microsoft trekker seg fra FNs organ for elektronisk handel med øyeblikkelig virkning. Årsaken er trolig ulikt syn på åpen kildekode og opphavsrett.

FN-logo
I et brev som Microsoft-ledelsen har sendt FN oppgis «forretningsgrunner» som årsak til at selskapet med øyeblikkelig virkning trekker seg fra alle aktiviteter innen UN Center for Trade Facilitation and Electronic Business (UNECE).

Dårlig tone

Microsoft har tidligere uttrykt seg meget skarpt om FN-organets positive holdning til Linux og åpen kildekode, men offisielt har disse uenighetene skal ikke ha med selskapets plutselige utmarsj å gjøre, melder nyhetsbyrået Reuters.

Det er imidlertid på det rene at tonen lenge har vært dårlig mellom programvaregiganten og FN-organet.

Stikkord: linux, programvare, windows