Hopp til navigasjon Hopp til innhold

«Elektronisk jihad» var oppspinn

I følge flere hacker-nettsteder skulle Internett bli lammet av muslimske hackere i dag. Men kilden – sikkerhetsselskapet Kaspersky Labs – tilbakeviser nå historien.

USA-terror 2
Det russiske nettsikkerhetsselskapet Kaspersky Labs holdt tidligere denne uka en pressekonferanse der de fortalte om om økt aktivitet på islamistiske nettsteder. I følge opplysninger selskapet sa de hadde fanget opp, skulle hele Internett paralyseres i et storstilt «elektronisk jihad» (hellig krig).

Taust i Vesten

Ikke overraskende skulle Israel rammes hardest i angrepet, som skulle settes i gang i dag.

Kaspersky-advarslene fikk stor oppmerksomhet på nettsteder for konspirasjonsteoretikere og andre spesielt interesserte, men ble for en stor del tiet i hjel i den «offisielle» pressen.

Bekymret likevel

Nå beskylder selskapet nettstedene for å ha gjort en fjær til fem høns. I en pressemelding som ble sluppet i går heter det:

Kaspersky Labs tror ikke at noe alvorlig vil skje 26. August, selv om vi selvsagt vil være beredt for det. Likevel er Kaspersky Labs bekymret over at uttrykket «elektronisk jihad» blir brukt for første gang, siden dette tyder på at arabiske angripere tenker på et mer aggressivt angrep.

Vel, dagen er ennå ikke over….

Stikkord: internett