Hopp til navigasjon Hopp til innhold

PS2 og Xbox taper mot PC

Selv om det blir sluppet flere og flere spill med onlinemuligheter til både Xbox og PS2, er det PC-en som trekker de fleste onlinebrukerne.

Spillbokser bredbånd
Over halvparten av de mellom 13 og 44 år som spiller spill, gjør det over nettet. Majoriteten velger imidlertid å bruke PC-en til å spill online, i stedet for på konsoller som Xbox og PS2, skriver PC Gameworld.

Mest på PC

Ifølge en ny undersøkelse fra det amerikanske selskapet The NPD Group bruker 90 prosent av de som spiller spill på PC eller konsoll, enten PC, PS2 eller Xbox.

Av disse spiller 60 prosent spill over nettet. Men en stor andel av de som også eier en PS2 eller Xbox bruker heller PC-en til å spille over nettet. De som spiller online via PC-en bruker også mer tid til nettspilling (60 prosent av tiden) enn de som bruker en av konsollene (40 prosent av tiden).

10 prosent av de som spiller over nettet forteller at de kun spiller onlinespill via mobilen, og at de ikke bruker verken PC, PS2 eller Xbox.

Mange jenter

Undersøkelsen viser også at flere og flere jenter spiller spill over nettet (omtrent 47 prosent av brukerne skal være kvinnelige). Den største andelen finner man blant PC-brukerne. Når det gjelder PS2- og Xbox-brukerne er de i hovedsak mannlige (88 prosent).

15 700 menn og kvinner mellom 18 og 44 år ble sendt spørsmålene i undersøkelsen via e-post. I tillegg ble de også sendt ut til 3 300 tenåringer (13 til 17 år). 7 430 personer svarte på spørsmålene.

Stikkord: internett, pc, playstation, spilltester, xbox