Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Pirater risikerer åtte år

I en ny storstilt politiaksjon mot pirater flere steder i verden er nå over 100 arrestert. Hovedmennene kan risikere opptil åtte års ubetinget fengsel.

piratkopi mp3
Politistyrker fra fem forskjellige land gikk nylig til aksjon mot en gruppe pirater som benyttet nettet til å spre piratkopier. Aksjonen førte til at mer enn 100 mennesker ble arrestert mandag, skriver The Register.

Lang fengselsstraff

Politistyrkene fra Storbritannia, USA, Australia, Polen og Slovakia gikk til aksjon mot personer som man tror har vært involvert i salg av uautoriserte kopier av programvare, spill, musikk og filmer, via nettet.

Piratene skal, ifølge en rapport fra Agence France Presse, ha bestått av en rekke hackere som brøt seg inn i datasystemer på universiteter og høyskoler i en rekke land. Disse serverne ble brukt som servere for spredning og salg av piratkopiert innhold.

I Polen ble fem programmerere arrestert. Disse blir regnet som hovedmennene bak denne gruppen pirater, og kan få straffer helt opp til åtte år i fengsel, dersom de dømmes.

Stikkord: fildeling, internett