Hopp til navigasjon Hopp til innhold

PC-en utrygg på 20 minutter

Man rekker ikke engang å laste ned de nyeste sikkerhetsoppdateringene før man er utsatt for nettangrep, konkluderer en ny sikkerhetsstudie.

Virusmail
PCer koblet opp mot Internett blir mer eller mindre umiddelbart bombardert av port-scannere og potensielt skadelig angrep, hevder forskere ved Internet Storm Center (En avdeling under SANS Institute).

Ifølge en nylig gjennomført studie tar det nå gjennomsnittlig 20 minutter før en PC som ikke har blitt oppdatert med de siste sikkerhetsoppdateringene installert blir gjenstand for uønsket oppmerksomhet og angrep.

Utviklingen er bekymringsverdig, mener sikkerhetsforskerne. Da den samme studien ble gjennomført i 2003 tok det 40 minutter før sikkerheten ble kompromittert, skriver CNet News.

Vanskelig å helgardere

Et av de store problemene er at IT-sjefer setter for mye lit til automatiske oppdateringer, og gjerne overser problemet med at man det faktisk tar en tid fra nye sårbarheter blir oppdaget til man rekker å sikre seg mot dem.

Senteret advarer mot å koble seg opp mot Internett før man er fullstendig sikret, men erkjenner problemet med at man faktisk ofte må være online for å få servert de siste oppdateringene

Stikkord: internett, virus