Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Bilde-eksplosjon på sommermobilen

Antall bildemeldinger gikk opp med opp til 400 prosent i sommer, viser ferske tall fra Netcom. Deres kunder sendte tre ganger så mange bildemeldinger som Telias’. Telenor forteller også om en formidabel vekst.

mms
Mobilen har blitt en yndet distributør av feriekort i Norge. Du har den alltid med deg. Den ligger klar til bruk fra alle steder du besøker og opplevelser du kommer ut for.

Årets sommertrafikk av mobile postkort ble også opp til 14 ganger høyere enn fjorårets, viser tallene. Halvparten av Netcoms kunder har nå kameramobil.

Gratis i helgene

– Vi er godt fornøyd med utviklingen, sier informasjonskonsulent Bjørnar Storeheier i Netcom.

I første kvartal gikk det 3,5 millioner bildemeldinger og i andre kvatal 11 millioner i Telenors nett.I sommer har det i snitt gått 100.000 meldinger om hverdahene og 300.000 per dag i helgene. Det skulle tilsi at Telenors mobilkunder i juli sendte over 4,5 millioner bildemeldinger.

– Økningen i antall bildemeldinger i sommer er formidabel, og den økte etterhvert som sommertemperaturen steg, sier infomrasjonssjef Atle Lessum.

Økningen i antall mms-meldinger i sommer henger dels sammen med en generell tendens til mobil trafikkøkning i ferier.

Samtidig har Netcom tilbudt gratis mms i helgene siden begynnelsen av april. Fra august er det normal pris. Trafikken har naturlig nok gått noe ned i denne måneden, forteller Storeheier som ikke har eksakte tall.

4,1 millioner

I juli gikk det 4,1 millioner mms-meldinger i Netcoms nett, mot 1,1 million meldinger i mars mens det var full pris hele uken. I april steg antall meldinger til 2,7 millioner.

I fjor sommer, da mms ble tilbudt som en gratistjeneste, ble det bare sendt oppunder 300.000 bildemeldinger i juni, og over 850.000 i juli.

Lite, men økende

Fortsatt tår mms for en brøkdel av alle mobile meldinger i Norge. I andre kvartal gikk det 275 millioner sms-meldinger i nettet, mens det gikk ti millioner mms-meldinger fra mai til august.

Bildemeldingene utgjør nå rundt 3,6 prosent av den totale meldingstrafikken. Det er en betydelig økning siden samme perioder i fjor.

Åtte av ti mobiler som nå selges, er kameramobiler. I juli sendte Telias svenske kunder 1,6 millioner bildemeldinger, ifølge en pressemelding.

(ITavisen Business)

Stikkord: lydogbilde, Mobil