Hopp til navigasjon Hopp til innhold
WIN XP SP2 stor blå

SP2 «dreper» 180 programmer

Microsoft oppgir selv over 180 programmer som ikke fungerer eller fungerer dårlig med SP2. Både Photoshop Elements, Word og Outlook er rammet av Windows-oppdateringen.

windows XP service pack 2
Det er uklart om Microsoft eller tredjepartsleverandører av programvare har full oversikt over hva som virker og ikke virker med Microsofts store oppgradering av Windows – Service Pack 2 (SP2). Oppdateringen er allerede sluppet i engelsk versjon, og er like rundt hjørnet på norsk.

Antivirus og bildebehandling

Blant programmene Microsoft selv innrømmer ikke fungerer særlig godt med SP2, er Symantecs antivirus-programvare. Denne programvaren er den mest solgte i verden innen sitt område.

Av andre programmer som ikke oppfører seg så bra er det svært utbredte bilderedigeringsprogrammet Photoshop Elements (lettversjon av Adobes Photoshop) og det populære fildelingsprogrammet KaZaa.

Microsofts egne

For spillentusiasten fører også SP2 til hodebry. Blant de spillene som gir deg vanskeligheter er «Need for Speed Hot Pursuit 2» og «Unreal Tournament 2003».

Ironisk nok står flere av Microsofts egne programmer på listen. Blant disse er Word, Excel og Outlook i versjoner til og med 2003.

Brannmur-triks

Trikset for å få noen av programmene til å virke, er i følge Microsoft å åpne porter i den innebygde brannmuren. Dette gjelder programmer som krever kontakt med nettet. Frittstående programmer krever andre løsninger.

Microsofts liste over programmer som ikke fungerer fullt ut med SP2 finner du HER. Her finner du også supportinformasjon som kan hjelpe deg til å få programmene til å fungere normalt igjen.

Stikkord: programvare, windows