Hopp til navigasjon Hopp til innhold

DVD-Jon åpner AirPort

Jon Lech Johansen slår til mot Apples kopisperre for tredje gang og knekker koden til den trådløse musikk-streamingteknologien AirPort Express.

Foto: Martin Sivertsen
AirPort Express gjør det mulig å sende musikk trådløst fra datamaskinen til stereoanlegget, men teknologien fungerer i utgangspunktet kun med Apples iTunes-program.

Johansen har knekt krypteringen, og har lagt ut programvarenøkler på sin blog. Hans lille program JustePort åpner for at andre musikkprogrammer skal kunne sende musikk gjennom et AirPort-nettverk, ifølge ZDNet News.

Tommelen opp til Real-hack

DVD-Jon benytter også anledningen til å omtale teknologien til RealNetworks i varme ordelag. Real annonserte nylig ny programvare som gjør det mulig å spille kjøpte musikkfiler fra selskapet på Apples Mp3-spiller iPod, som Apple ønsker å forbeholde iTunes Music Store-kunder.

Stikkord: programvare