Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Spillprodusent bak virus

Det viser seg nå at viruset som ligger i den piratkopierte versjonen av spillet Mosquitos ble lagt inn av produsenten selv, for å stoppe piratene.

Mobilvirus
ITavisen.no skrev i går, onsdag, om en piratkopiert versjon av Symbian-spillet Mosquitos. Denne versjonen inneholder en trojansk hest som sender tekstmeldinger til dyre betalingstjenester uten at mobileieren vet om det.

Nå viser det seg at denne funksjonaliteten ble lagt inn av spillprodusenten selv for å oppdage ulovlig bruk. Spillet skulle nemlig sende en tekstmelding til selskapet dersom noen for eksempel brukte en tysk versjon av spillet på en norsk telefon.

Produsenten innså imidlertid raskt at dette ikke virket helt som de ønsket og fjernet funksjonen, skriver Mobil. Men funksjonen har blitt spredt videre og manipulert av andre uærlige sjeler.

Dyre meldinger

De som har blitt rammet av denne trojanske hesten, som har blitt spredt via fildelingsnettverk og andre nedlastningssider på nettet, har fortalt at telefonen har sendt flere tekstmeldinger til et spesielt nummer. Disse meldingene har kostet 1,50 pund (18,50 kroner).

Sikkerhetseksperter oppfordrer brukerne til å være forsiktig med å laste ned programmer til sin mobiltelefon. Man skal bare laste ned fra steder der man er sikre på avsender eller innhold.

Stikkord: internett, Mobil, virus