Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Panasonic imponerer

Panasonic er ikke blant de største kameraprodusentene på markedet for stillbildekameraer. Det kan fort forandre seg. Kameraene de lager er nemlig svært gode.

Panasonic LUMIX DMC-FZ20 er definitivt et kamera beregnet på viderekommende fotografer. Utseendemessig likner det et speilrefleks kamera. Huset er i svart, robust plast. Et smart gummibelegg sørger for et godt kameragrep, og på kameraets bakside har Panasonic spandert en 2 tommer stor LCD-skjerm på 130.000 punkter.

Ikke for nybegynnere

Som fotoapparat beregnet på viderekommende fotografer, er det godt spesifisert og dessuten utstyrt med en rekke manuelle muligheter. Dette forhindrer heldigvis ikke at kameraet er enkelt å sette seg inn i, og lett å betjene.

Både menyene og knappefunksjonene er både smarte og logiske. Det eneste vi ikke liker, er at objektivet er tungt mens kamerahuset som sådan er veldig lett. Det bidrar til at kameraet føles litt framtungt når man holder det i hånden.

Rå lysstyrke

Det er svært mange gode funksjoner på dette kameraet. Blant annet er apparatet utstyrt med en 12x optisk zoom med en lysstyrke på f2,8 fra vidvinkel til full tele! Og er du kresen og har lyst på kraftigere zoom, så fortvil ikke. Pansonic leverer også ekstra forsatser. Et ekstra pluss for at de har utstyrt kameraet med blitzsko som gir mulighet for å montere på eksterm blitz.

Panasonic LUMIX DMC-FZ20

KLIKK HER FOR FLERE BILDER

Når Leica leverer optikk, er det lov til å ha høye forhåpninger. De er tradisjonelt gode på dette området. Og gjett om optikken svarer til forventningene! Vi har sjelden sett flottere fargegjengivelse, og bildene har også god kontrast og svært lite støy. Dessuten er kameraet utstyrt med en optisk bildestabilisator som gjør det enkelt å ta skarpe bilder på tele.

Alt i alt er dette et meget godt og spennende kamera fra Panasonic. Er du er ivrig amatørfotograf med litt kunnskap fra før, bør du så avgjort ta en titt på dette apparatet.

Stikkord: digitalkamera, testprodukt