Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Ny Explorer-versjon i vente?

Microsoft søker etter nye nettleser-utviklere. En profilert Longhorn-«evangelist» er flyttet over til Explorer-gruppa. Begge deler tolkes som tegn på at IE 7 er i anmarsj.

Internet Explorer 6.0
Microsoft har merket at flere forbrukere går over til andre nettlesere. Derfor tror mange at versjon 7 av Explorer er like om hjørnet.

Microsoft har også merket at frykten for sikkerheten i versjon 6 og tidligere versjoner av Internet Explorer har ført mange brukere vekk fra nettleseren. Derfor har selskapet begynt å jobbe aktivt med videre utvikling av nettleseren, skriver internetnews.com..

Mer utvikling

Microsoft har blant annet flyttet en profilert «Longhorn-evangelist» til Internet Explorer-gruppen. Samtidig jobber selskapet med å få flere utviklere til nettleseren. På nettet har de også gått offensivt til verks for å få tilbakemeldinger fra forbrukerne.

Denne aktiviteten har ført til at mange tror Microsoft vil lansere en ny versjon av Internet Explorer, før de kommer med sitt nye operativsystem, Longhorn. Selskapet vil selvsagt ikke bekrefte dette.

– Vi har ingenting å meddele for øyeblikket, men tilbakemeldinger fra våre kunder om hva som er viktig for dem vil være avgjørende for hvilke funksjoner som inkluderes i fremtidige versjoner av Internet Explorer, sa en talsmann for selskapet.

Forbrukernes ønsker

Webutviklere har lenge mast på bedre støtte for CSS og PNG i nettleseren. Men det er ikke mange som tror at Microsoft vil lage en ny versjon av nettleseren på grunn av et par ønsker fra utviklerne. Det er som selskapet selv sier, forbrukerne som styrer utviklingen.

Derfor kan det hende de hører på ønsker som bedre støtte for cookies og for å blokkere pop up-vinduer. Mange forbrukere vil også at IE kommer med et egen nedlastingsprogram, samt at man kan surfe på flere nettsteder i samme vindu (tabbed browsing), på samme måte som i Opera.

Stikkord: internett, programvare, windows