Hopp til navigasjon Hopp til innhold

USA-lov mot mobilsøppel

Spam gjør nå sitt fryktede inntog på mobiltelefoner. USA har bestemt seg for å ta opp kampen, og innfører nå en ny lov mot uvesenet.

På onsdag stemte det amerikanske post- og teletilsynet, Federal Communications Commission (FCC), for en ny lov som forbyr bedrifter å sende spam til mobiltelefoner og personsøkere, skriver Computer Sweden.

Det er den amerikanske kongressen som har fortalt FCC at de innfører de nye reglene.

Forskjellige regler

EU har valgt å forby spam via e-post. I USA er det derimot en mer liberal lov. Her får annonsørene lov til å sende sine «søppelmeldinger» så lenge mottakeren ikke har sagt at man ikke vil ta imot slik post fra den annonsøren.

Når det gjelder mobiltelefoner har imidlertid USA skjerpet lovgivningen. FCC mener nemlig at mobil spam er spesielt skadelig for forbrukeren, siden det ofte kreves at man må betale for den tiden det tar å fjerne meldingene, ifølge Computer Sweden.

Stikkord: Mobil