PS3 illustrasjon

Annonse


PS3 får supervideo

PS3 illustrasjonDette kunne Sony bekrefte offisielt på en en pressekonferanse arrangert av Blu-ray disc Association i Tokyo i går.

Bare ett lag

I følge den japanske nyhetstjenesten Kyodo News og Gamepro.com har Sony forløpig bestemt seg for å bare støtte enlags-formatet, som tar opptil 25 GB (i praksis 23 GB).

Men dobbeltlags Blu-Ray kan ta opptil 50 GB med spill og film. Hastigheten er 36 Megabit pr. Sekund, så her kan det borge for langt høyere bildekvalitet enn både på DVD og dagens spill.

Lanseres 31. mars

At Sony velger Blu-ray framfor det konkurrerende formatet HD DVD, er ikke overraskende. Sony er en av de tyngste aktørene i Blu-ray-leiren, og har investert svært mye ressurser i formatet.

Annonse


Playstation 3 skal etter planen lanseres i Japan 31. mars neste år. Men det vil trolig ennå gå noen måneder før Playstation 2s avløser kommer i norske butikkhyller.

Ikke avgjort

Avgjørelsen ses som et viktig trekk for å gjøre Blu-ray til markedsstandard. Men kampen er neppe vunnet ennå. Microsoft har for eksempel ikke bestemt seg hvilket format de skal støtte i sitt kommende operativsystem Longhorn.

Filmindustrien har heller ikke gitt noen klare signaler om hvilket format de vil satse på som avløser for dagens DVD.

Annonse