Hopp til navigasjon Hopp til innhold

PS2-TEST: Catwoman

Filmen Catwoman, med Halle Berry i hovedrollen, har blitt massivt slaktet av et samlet kritikerkorps. Spillet er ikke stort bedre.

Selv om historien om superheltinnen ikke byr på de helt store overraskelsene, er det lov å håpe at spillet i seg selv kan by på noen positive overraskelser. For forutsetningene ligger til rette.

Det er nemlig EA Games som står bak spillet, som er basert på filmen om Catwoman. Dette er et spillselskap som har klart å lage en rekke glitrende titler opp gjennom årene. Men de innfrir ikke denne gangen.

Ikke akkurat kreativt

Man går inn i rollen som Patience Philips, som etter en uheldig jakt på et fabrikkanlegg tar kvelden. Heldigvis (?) for henne og spillet, blir hun vekket til live igjen av en katt. Dette fører til at hun får en katts evner. Husker du jeg fortalte at historien ikke byr på de store overraskelsene.

Catwoman kan etter dette gjøre en rekke akrobatiske øvelser, men hun leter etter nye motstanderne. Disse kan man i hvert fall angripe på en rekke forskjellige og morsomme måter.

Dårlige elementer

Det som skuffer mest i spillet er hvordan kontrollene fungerer. Man må stort sett spille gjennom hele spillet før man får sånn noenlunde dreisen på det å styre Catwoman rundt omkring.

Med tanke på at spillet bygger på akrobatiske øvelser som minner mye om hvordan Prince of Persia er bygd opp, er det kjipt at man ikke har lært noe av dette spillet. Både selve spillet og kontrollene i Prince of Persia er mye bedre.

I tillegg er kameraføringen helt horribel. Man bruker mesteparten av tiden til å snurre rundt for å få en akseptabel oversikt over området man befinner seg i. Det er mulig å styre kameraet manuelt, men det er både tregt, tungvint og lite oversiktelig.

Morsomt å slåss

Det morsomste i spillet er slåsskampene man må ta del i. For her er det ikke bare to tette og vekk me’n. Man kan slå de ned, igjen og igjen. Jo mer tid man bruker på å gjøre dette, jo bedre er det for bonuspoengene.

Man har, i tillegg til en rekke andre små triks, også mulighet til å flørte med dem man skal angripe. Da får man også en rekke bonuspoeng. Samler man opp nok bonuspoeng får man muligheten til å kjøpe nye triks i «butikken» man kommer til mellom brettene.

Her ser du skjermbilder fra Catwoman på PlayStation 2

KLIKK HER FOR FLERE BILDER

Flott grafikk

Grafikken i spillet er meget bra. Selv menysystemet imponerte stort, i hvert fall når det ble kjørt opp på widescreen. Men det sier vel litt om spillet når menysystemet blir dratt opp som et positivt trekk.

I spillet er animasjonen suveren, selv om man kanskje få en del merkelige assosiasjoner til en del av de bevegelsene Catwoman setter i gang med dersom man lar spillet stå rolig en stund. Det er nærliggende å tenke på eksotisk dansere.

Lyden derimot, imponerer ingen. Både musikken som går mens man spiller og den snakkingen som foregår her og der, er ingenting å skrive hjem om.

Hold deg unna

Nå vet ikke jeg om Electronic Arts ventet på filmen før de begynte å lage spillet. Det kan i hvert fall virke sånn. Dette minner mest om en hyllest til det som har blitt kalt en av Hollywoods største kalkuner de siste årene.

Man bør nok helst holde seg unna dette spillet. Har man en spesiell forkjærlighet for småkåte katter og en dataanimert Halle Berry i tettsittende lærdrakt kan spillet by på et par minutter med moro. Men verdt pengene er det i hvert fall ikke.

Stikkord: playstation_test, spilltester, testprodukt