Hopp til navigasjon Hopp til innhold

HP med bærbar Linux-PC

Linux tar større og større andeler verden over. Nå kommer til og med de proffe bærbare PC-ene med Linux ferdid installert.

Tadpole Linux-laptop
HP er, ifølge en pressemelding fra selskapet, det første selskapet som slipper en proff bærbar PC med operativsystemet Linux. Maskinen er en HP Compaq nx5000, med støtte for CD-brenner, med Bluetooth og Wi-Fi, samt DVD og mediespiller.

Spennende forsøk

Operativsystemet vil være Novells SuSE Linux, og vil ha alle drivere som trengs, samt kontorpakken OpenOffice forhåndsinstallert. HP mener nemlig at Linux ikke har hatt den store suksessen i massemarkedet fordi det mangler populære programmer og drivere for ekstrautstyr.

Maskinen er tilgjengelig i USA via nettbutikken til HP og internasjonale kunder kan få kjøpt den ved å henvende seg til selskapet. Prisen på maskinen er 1 140 dollar (7 900 kroner), noe som er 60 dollar (413 kroner) rimeligere enn den samme maskinen med Windows installert.

Stikkord: laptop, linux, Maskinvare, programvare