Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Får gratis PC av Microsoft

Etter et forlik med New Mexico gir Microsoft nå bort PC-er og programvare for 217 millioner kroner til delstatens innbyggere.

Microsoft sa i går, tirsdag, at selskapet vil betale forbrukere og bedrifter i New Mexico opptil 31,5 millioner dollar (217 millioner kroner). Dette er betingelsene i et forlik i forbindelse med et søksmål som hevdet at selskapet tok seg for godt betalt for programvare.

Får rekvisisjoner

Forliket fikk foreløpig godkjennelse i rettssystemet i New Mexico sent forrige måned. Det vil føre til at de som blir godkjent får rekvisisjoner fra Microsoft. Disse kan brukes til å kjøpe maskin- og programvare fra hvilken som helst leverandør, skriver CNET News.com.

Det er visstnok de forbrukerne og bedriftene som har kjøpt operativsystem eller applikasjoner fra Microsoft, i perioden mellom desember 1995 og desember 2002, som vil godkjennes for slike rekvisisjoner.

Dersom noen ikke krever sine rekvisisjoner, vil selskapet gi bort halvparten av den verdien som ikke avhentes til skoler i New Mexico.

Mye trøbbel

Dette forliket er det siste i en rekke av slike saker Microsoft har måtte tåle i USA de siste årene. De har allerede inngått forlik som har ført til at selskapet har måttet betale verdier i overkant av 1,5 milliarder dollar (10,3 milliarder kroner), og de må fremdeles behandle søksmålene i Iowa og Wisconsin.

– Dette forliket lar oss fokusere på fremtiden, samt lage glimrende programvare. Samtidig slipper vi kostnaden og usikkerheten ved å prøve det i rettssystemet, sa advokat Brad Smith i Microsoft.

Stikkord: Maskinvare, programvare, windows