Hopp til navigasjon Hopp til innhold

iTunes for Linux

Selskapet CodeWeavers lanserer snart programvare som lar Windows-versjonen av iTunes kjøre på Linux.

iTunes for Windows
CodeWeavers er ett av mange selskaper som leverer programvare som gjør at Windows-applikasjoner kan kjøre på Linux-plattformen.

Stor etterspørsel

Men hittil har det helst vært «kjedelige» kontorprogrammer som Office og Lotus Notes som har kunnet kjøre.

Men stor etterspørsel etter Linux-støtte blant verdens mange Linux-brukere med iPod har ført til at CodeWeavers nå har bestemt seg for å inkludere iTunes i neste versjon av sin CrossOver Office-programpakke.

Vil støtte alle

På sikt mener selskapet at programvaren deres kommer til å klare alle Windows-programmer.

– iTunes har vært den mest etterspurte applikasjonen. Vi føler oss fortsatt trygge på at de fleste Windows-applikasjoner vil bli støttet av CrossOver Office mot slutten av 2005. Inntil da er vi glad for å kunne bringe iTunes til Linux gjennom versjon 3.1, sier CodeWeaver-direktør Jeremy White i en pressemelding.

Også andre

Det finnes allerede andre som er i gang med iTunes for Linux. Dette er imidlertid rene Linux-løsninger som ikke involverer Windows-versjonen av iTunes.

Ett av disse selskapene er tex9 som allerede i 2002 lanserte det iTunes-aktige programmet xTunes. Seinere tvang Apple dem til å skrifte navn til sumi.

Apple uinteressert

Det skal være flere andre som er i gang med løsninger som kobler iPod til en Linux-maskin via iTunes-lignende programmer. Tips fra leserne mottas med takk!

Apple selv har ikke annonsert noen planer om noen Linux-versjon av iTunes. De vil heller ikke kommentere CodeWeaver-løsningen.

Stikkord: linux, lydogbilde, Maskinvare, programvare