Hopp til navigasjon Hopp til innhold

CeBit USA avlyst

Den tyske CeBit-messen vil ikke gå av stabelen i USA i 2005. Årsaken er mangel på interesse fra et publikum som vil kikke på sexy forbrukerelektronikk framfor serverløsninger.

CeBit 2004
Avgjørelsen kommer etter at årets Comdex-messe, som er hel-amerikansk, valgte å avlyse i år.

Forbrukerne vinner

Dermed er to av de største IT-messene i USA borte. Begge avlysningene tolkes som et signal om at IT-bransjen ikke lenger er så interessert i å markedsføre seg i store haller med påkostede stands.

Samtidig tror mange at messenes tid nå tilhører forbrukerproduktene. En messe som CES (Consumer Electronics Show) er det fortsatt stor interesse for. Denne messen arrangeres hvert år i januar i Las Vegas, og viser fram nyheter innen alt fra mobiltelefoner til hjemmekino og IT-produkter til hjemmebruk.

Ville bli ren business

Både Comdex og CeBit USA annonserte at de ville gjøre sine messer til rene business-arrangementer, og ikke som CES og tyske IFA (Internationale Funkausstellung) blande inn forbrukerprodukter.

Svaret fra markedet har vært nærmest øredøvende taushet.

Sexy dingser

Konklusjonen synes å være at mens mange tar seg en tur på messer der sexy nyheter innen forbrukerelektronikk blir vist fram, gidder få bruke tid på å kikke på serverløsninger og regnskapssystemer.

Trolig får businessfolket sin informasjon om slikt via andre kanaler i dag.

«Hoved-CeBit» i Hannover i Tyskland og underavdelingene i Asia og Australia går som normalt i 2005. Det samme gjør de mindre spesialmessene som CeBit Broadcast, Cable & Satellite, and ISCe Satellite & Communications, melder News.com.