Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Nettgigant selges til Asia

Populære amerikanske nettsteder som Wired News og Tripod blir nå med på dragsuget når sørkoreanske Daum Communications nå kjøper nettgiganten Lycos.

Avtalen om å kjøpe den amerikanske delen av spanske Terra Lycos vil koste sørkoreanske Daum Communications 95 millioner dollar (653 millioner kroner), skriver Reuters.

Skal ut i verden

Avtalen understreker de globale ambisjonene til teknologiselskaper i Sør-Korea, et land som har flere bredbåndsforbindelser per innbygger en noe annet land.

– Dette oppkjøpet vil være et springbrett for vårt selskap inn i det amerikanske internettmarkedet, og for å bli en global aktør, sa Daum Communications i en melding til Kosdaq-børsen.

Taper stort?

For Terra Lycos er nok dette et trist øyeblikk. Spanske Terra kjøpte nemlig Lycos da dot com-bølgen nesten var nær sitt høyeste. Selskapet betalte kjøpet, som skjedde i mai 2000, med aksjer i selskapet verdt hele 12,5 milliarder dollar (86 milliarder kroner).

Lycos er rangert som nummer syv i hele USA basert på nettbesøk og har bortimot 170 000 betalende kunder, ifølge Daum Communications.

Stikkord: internett