Real Networks

Annonse


Real hacker iPod

Real NetworksNy programvare fra Real Networks gjør at låter som er lastet ned fra selskapets nettsted lar seg spille av på langt flere spillere enn tidligere, melder nyhetstjenesten Reuters.

Faktisk har Real gjort det mulig å spille låtene sine selv på iPod, til tross for at Apple foreløpig har vært svært restriktive og ikke latt noen andre tjenesteleverandører slippe inn i iTunes-varmen.

Apple har til og med avvist tidligere forsøk fra Real om å inngå en kompabilitetsavtale.

Knakk koden

Real forteller at de ved hjelp av å analysere offentlig tilgjengelig informasjon har klart å gjøre sine låter kompatible med FairPlay, det digitale rettighetssystem som Apple benytter for å beskytte låter og sørge for at bare iPod kan spille låter fra iTunes (og vice versa).

Annonse


Real-musikk har inntil nå kun vært støttet av Creatives spiller Nomad Jukebox Zen Xtra. Den nye versjonen av Harmony-programvaren, som gjøres tilgjengelig i betaversjon denne uken, vil automatisk tilpasse musikken til det rette DRM (Digital Rights Management)-systemet på brukerens MP3-spiller, og dermed øke anvendelsesområdet for Real-formatet betraktelig.

Apple foreløpig tause

Apple har foreløpig ikke kommentert trekket fra Real.

Selskapet er kjent for å tidligere gå aggressivt til verks for å forfølge ethvert forsøk på å dekryptere iTunes-formatet og omgå FairPlay-beskyttelsen.

Annonse