Virusmail

Annonse


Kjipt virus knakk Google

VirusmailEn ny variant av MyDoom-ormen ble oppdaget mandag ettermiddag. Den spredte seg raskt og fylte e-postkasser med hundrevis av meldinger. Samtidig førte den til at hastigheten på flere søkemotorer ble redusert, skriver CNET News.com.

Nesten høyest risiko

Filtreringsselskapet MessageLabs fortalte at de hadde oppdaget mer enn 23 000 kopier av MyDoom.M og MyDoom.O, som den nye ormen kalles, i løpet av de første fem timene av ormens liv.

McAfee Avert har klassifisert ormen som en «middels» fare, men den er fortsatt under oppsikt, noe som betyr at den er rett under den høyeste risikoklassifiseringen. Flere titusen PC-er har blitt infisert av denne ormen.

Allikevel er det ikke brukerne som sliter mest med denne ormen.

Annonse


Smart orm

Søkemotorene har nemlig blitt enda hardere angrepet. Google, Lycos og AltaVista var bare sporadisk tilgjengelig i går ettermiddag, mens Yahoo var mye tregere enn vanlig. Ormen leter nemlig ikke bare etter nye e-postadresser på PC-en som er infisert. Den starter også søk på de nevnte søkemotorene.

Ormen bruker søkemotorene til å finne publiserte e-postadresser med det samme domenenavnet som hovedadressen på den infiserte datamaskinen.

Dersom ormen finner slike adresser, kan ormen sende seg selv til andre brukere i samme firma. Da har man et psykologisk overtak, siden ormen kommer fra en i samme firma, noe som vil gjøre det lettere for mottakerne å åpne e-posten.

Kan ta over PC-en

Ifølge Marty Lindner, som er ansatt som en senior systemtekniker hos Computer Emergency Response Team (CERT) ved Carnegie Mellon University, har ormen også en bakdør som gjør at en hacker kan få kontroll over det infiserte systemet.

Annonse