Fly

Annonse


Flybilletter på nett tar av

Fly50 prosent av alle nordmenn over 15 år har bestilt flybilletter over nettet, en eller flere ganger. Det er folk bosatt i Oslo som er flinkest til å bruke nettet til dette (56 prosent), mens innbyggerne på Sørlandet er de dårligste (38 prosent), skriver SAS Braathens i en pressemelding.

– Det er litt historisk sus over dette. Annenhver nordmann bestiller nå flybilletter over Internett. Fra nå av vil et flertall av befolkningen benytte nettet til bestilling av flybilletter, sier senior informasjonsrådgiver Knut Løvstuhagen i SAS Braathens.

Selskapet omsetter for 250 millioner kroner på nettet hver måned og skal med det være den ledende aktøren i Norden når det gjelder salg av billetter over nett.

Ingen overraskelser

Ikke overraskende viser undersøkelsen, som selskapet Perduco har utført på vegne av SAS Braathens, at det er nesten dobbelt så mange som har bestilt flybilletter over nettet blant de mellom 30 og 39 år (66 prosent) sammenlignet med de over 50 år (36 prosent).

Annonse


I tillegg er det de med høyest utdanning som benytter nettet oftest til å bestille flybilletter. Faktisk har hele 67 prosent av gruppen med minst tre år utdanning etter videregående bestilt slike billetter.

Man ser også den samme trenden når det kommer til de som bor i storbyene. Her bruker hele 61 prosent nettet til billettbestillinger, mens bare 34 prosent av de som bor i distriktene gjør det samme.

Annonse