Kodak EasyShare CX7530

Annonse


TEST: Kodak EasyShare CX7530

Det nye CX7530 fra Kodak kan nesten virke litt kjedelig, sett fra utsiden. Litt for stort, litt for klumpete – og definitvt ikke særlig elegant. Heldigvis er det ikke alltid samsvar mellom utseende og ytelse.

Her skjuler det seg nemlig mye spennende. Kamerahuset er konstruert i et sølvfarget skall, og ligger behagelig stabilt i hånden. På baksiden har Kodak plassert en 1,8 tommers LCD-skjerm, med god oppløsning og god kontrast. Så langt, så godt.

Enkelt å betjene

Hva brukervennlighet angår, er vi ikke helt fornøyd med Kodak Easyshare CX7530. Den mest umiddelbart synlige tabben, er plasseringen av navigeringshjulet på venstre side av kameraets bakside. Dette er selvsagt bare en tilvenningssak, men plasseringen eliminerer samtidig muligheten for å kunne betjene apparatet med én hånd.

Knappefunksjonene og menyene er forøvrig greie å bruke. Store og tydelige bokstaver i menyene bidrar til å gjøre apparatet enkelt å betjene. Vi synes imidlertid at kameraet brukte litt for lang tid i oppstart, men gir derimot et stort pluss for minimal utløserforsinkelse.

Annonse


Kodak EasyShare CX7530

KLIKK HER FOR FLERE BILDER

Flotte bilder

Kodak har spandert en bildebrikke på hele fem megapiksler på dette kameraet. Det burde være tilstrekkelig til å dekke de fleste behov. En 3x optisk zoom er imidlertid helt gjennomsnittlig for kameraer i denne prisklassen. Apparatet har flere praktiske funksjoner, som for eksempel mulighet til å styre ISO-verdien helt opp til 800. I tillegg finnes også en rekke forhåndsdefinerte bildemodi som skal sørge for at det er enkelt å fotografere under de fleste vær- og lysforhold.

Kameraet er utstyrt med en Kodak Retinar-linse. Optikken er lyssterk og bildene blir tidvis veldig flotte. Fargegjengivelsen må definitvt sies å være god, men vi savner litt mer kontrast i bildene.

Totalt sett er dette et godt kamera, men mangler dessverre noe av de utseendemessige attributtene man må kunne forvente av et digitalkamera anno 2004. Du må regne med å betale omlag 3000,- kroner for et Kodak EasyShare CX7530. Til tross for litt småplukk, er kameraet likevel absolutt verdt pengene.

Annonse