nettsex på skjerm

Annonse


Tenåringsjenter misbrukes på nett

nettsex på skjermSvenske tenåringsjenter blir snikfotografert mens de soler seg toppløse mens de er på chartertur på Kreta eller andre greske øyer. Bildene blir senere lagt ut på pornonettsteder, skriver Aftonbladet. Det er ingenting som tyder på at norske jenter som oppholder seg på de samme stedene ikke opplever det samme.

Mange tar bilder

Svenske Peter Andreadis eier baren «Grabbarna Graus» ved en av strendene der slike bilder har blitt tatt. Han er klar over at problemet eksisterer, selv om han hevder at det ikke skjer ofte.

For noen uker tilbake var det en dansk fotograf som var skummel. Han forsvant når jeg gikk bort til ham. Det fotograferes mye på stranden, men det meste er rene feriebilder, eller bilder til aviser eller reisekataloger, sier Andradis til Expressen.

Selger erotikk

En 33 år gammel mann fra Gøteborg står bak en av sidene som inneholder bilder av jentene. Den samme mannen eier også et selskap som selger erotiske filmer. Han ser ingen problemer med at bildene finnes på hans nettside.

Annonse


– Nei, jeg har ingen moralske betenkeligheter. Medlemmene får legge opp hvilke bilder de vil. Men vi går gjennom bildene for å sjekke at ingen går over grensen, sier han.

Blir ikke straffet

Men det er vanskelig å stoppe dette. Ifølge en svensk advokat er det nesten strafferettslig umulig å få tatt de skyldige. Dersom man har blitt utsatt for noe slikt bør man kontakte internettoperatøren, for å få de til å stenge nettsiden.

– Det er den veien man må gå for å prøve å få fjernet bildene. Heldigvis er denne typen bilder ganske uvanlig, men de er naturligvis krenkende for de som blir utsatt for dette, sier advokat Peter Danowsky til Expressen.

Annonse