iMesh

Annonse


RIAA temmer iMesh

iMeshiMesh har vært et aktivt fildelingsmiljø siden Napster-dagene, og hevder å ha levert over 100 millioner nedlastinger på sitt FastTrack-nettverk.

Men plateindustrien beskylder selskapet for å bidra til digitale opphavsrettsbrudd, og RIAA gikk i september 2003 til sak mot det israelske selskapet.

iMesh har denne uken erklært at de inngår forlik med RIAA (søksmålet er på ca. 28 millioner kroner), og at de nå vil legge om tjenesten slik at den følger amerikanske opphavsrettslover.

Nye iMesh

Nøyaktig hvordan nye iMesh vil bli utformet er ikke klart. Napster led i sin tid en lignende skjebne etter tunge juridiske angrep fra platebransjen, og gikk fra å være et gigantisk gratis nedlastingsnett for musikk til å bli en nettbutikk for de store plateselskapene.

Annonse


iMesh sier de regner med at i hvert fall deler av den nye tjenesten vil koste penger, men lover samtidig å opprettholde de teknologiske fundamentene for Peer-2-peer fildeling. Selskapet sier samtidig at nye iMesh vil bli teknologisk overlegent dagens versjon, og være fullstendig fri for spionprogrammer.

For mer informasjon, se www.imesh.com.

Annonse