Bill Gates XP mugshot

Annonse


Gates casher ut milliarder

Bill Gates XP mugshotStyreformann i Microsoft, Bill Gates, og resten av styret har bestemt at selskapet skal betale ut et aksjeutbytte på tre dollar (20 kroner) per aksje. Dette vil ikke akkurat skade Gates selv, som har 1,1 milliarder aksjer. Men grunnleggeren av datagiganten vil gi bort alle pengene, melder CNET News.com.

Skal gi bedre helse

Bill Gates har nemlig bestemt seg for å gi alle pengene til Bill & Melinda Gates Foundation, som jobber med å forbedre den globale helsetilstanden og utvidelsen av teknologi gjennom offentlige biblioteker.

– Det jeg har gitt bort i dag viser at vår verden, nasjonen og vår region – nå mer enn noen gang tidligere – kan og bør få en dramatisk økning i helse, utdanning, og tilgang til informasjon og andre tjenester for sårbare familier, sa Gates i en uttalelse.

Lommepenger

Aksjeutbyttet som ble annonsert fra Microsoft sin side i går, tirsdag, har en totalverdi på 75 milliarder dollar (503 milliarder kroner), som skal betales ut over de neste fire årene. I tillegg skal selskapet bruke omtrent 14 milliarder dollar på å øke utbyttet per år til 32 cent (2,10 kroner) per aksje.

Annonse


Det vil jo si at Bill Gates uansett ikke kommer til å slite med økonomien fremover. Han vil motta bortimot 384 millioner dollar (2,6 milliarder kroner). Administrerende direktør Steve Ballmer har det mye tøffere, han får bare 131 millioner dollar (880 millioner kroner) i året.

Den nevnte engangsutbetalingen på 503 milliarder kroner avhenger av at aksjonærene godkjenner utbetalingen.

Annonse