Fujifilm Finepix F710

Annonse


TEST: Fujifilm FinePix F710

Og i tillegg til det råfrekke LCD-displayet, som forøvrig måler 2,1 tommer, er Fujifilm FinePix F710 rett og slett lekkert å se på. Kameraet har en snerten form, en robust metallinnpakning og vil ganske sikkert tiltrekke seg like mange misunnelige blikk fra gadgetsultne og kvisete tenåringer, som fra jenter med teknologiallergi.

Her er mulighetene like mange som kameraet er stilig. For eksempel kan du selv velge om du vil ta bilder i widescreen- eller standard-format. Funksjonen er tilsvarende det velkjente APS-konseptet.

Ikke for nybegynnere

Når det kommer til brukervennlighet, er ikke dette kameraet blant de aller enkleste. FinePix F710 er heller ikke myntet på førstegangskjøpere, og krever et visst kunnskapsnivå.

Når man omsider får oversikten over betjeningsmulighetene, gir kameraet imidlertid valuta i rikelige monn. Fujifilm Finepix F710 er dessuten et raskt fotoapparat, og noe ventetid av betydning kan man se langt etter her.

Annonse


Apparatet er utstyrt med flere både artige og fornuftige funksjoner. Du har blant annet mulighet til selv å styre både blender og lukker manuelt. Dette er ikke så altfor vanlig på digitale kompaktkameraer, og gir deg mulighet til selv å kontrollere eksponeringen. Det er ikke alltid like moro med helautomatikk på dette punktet. Ofte er det minst like gøy å gjøre jobben selv. Apparatet har også ISO-verdier opp til 1600, og sørger dermed for at du kan knipse bilder selv under svært dårlige lysforhold.

6,2 megapiksler

Kameraet har forøvrig en bildebrikke på voksne 6,2 megapiksler og 4x optisk zoom. Vi reagerer imidlertid negativt på en liten og knuslete optisk søker, som dessuten viser store deler av objektivet når man fotograferer i maksimal vidvinkel. Dessuten burde USB-porten vært tildekket.

Fujifilm FinePix F710

KLIKK HER FOR FLERE BILDER

Optikken i FinePix F710 er levert av Fujinon, og gir strålende bilder. Fargegjenngivelsen er naturtro, og gir så mye «trøkk» det er mulig uten at bildene virker sminket. Kontrastnivået er også svært godt, og bildene fremstår med høy detaljpresisjon. Her finner du heller ikke snev av kunstig fargestikk.

Totalt er dette et meget godt kamera, som absolutt gir mye glede tilbake. Prisen på 4500,- kroner er ærlig talt i stiveste laget, men rett skal være rett. For denne prisen får du også mye bra digitalkamera i et FinePix F710.

Annonse