Siemens M65

Annonse


TEST: Siemens M65

Det er nemlig ikke få plast- og gummikomponenter som skal settes sammen før man kan ta i bruk Siemens M65. Og skulle man av en eller annen grunn ha behov for å ta ut SIM-kortet eller skifte batteri er det en langt fra ukomplisert oppgave å skru byggverket fra hverandre igjen (jeg har forlengst gitt skjermen en kraftig ripe med metall-beltet som tres over telefonen).

Men belønningen for strevet er en robust telefon med nok dempere og gummiplugger til å gjøre den betydelig mer motstandsdyktig mot vannsprut og hard medfart enn de fleste andre telefoner på markedet – uten at den blir verken vanntett eller usårbar av den grunn…

God kameramobil

Designet behøver man ikke nødvendigvis bli hodestups forelsket i, men man kan i hvert fall trygt si at M65 skiller seg godt ut i mobilmølja med sin tøffe og futuristiske utforming.

Telefonen er heldigvis også både praktisk og moro i bruk. Til tross for at det ikke runder megapikselen er VGA-kameraet en fryd å bruke, og skjermen er stor og god nok til å nyte fullskjerms foto og wapsider i all sin prakt. Muligheten for å ta imot 11s lange videoklipp er også en kjekk bonus.

Annonse


Personlig kan jeg styre meg for det nye fargerike-og-barnslige designet på ikonene i menyen, men ellers holder brukervennligheten gjennomgående god Siemens-standard (etter at man først har klart å sette sammen telefonen).

Nå skal det riktignok sies at vår telefon slår seg selv av innimellom – tilsynelatende helt uten grunn, på tilfeldig tidspunkt. Dette har hittil aldri skjedd mens vi var midt i en samtale, men flere ganger under menynavigering, teksting, eller mens den har ligget påslått over natten Batteriet var ikke utladet. Godt at vekkerklokken fungerer selv om telefonen ikke er på.

Vi velger å tro at denne feilen ikke er å finne i alle M65-telefoner (vi har hørt om andre tilfeller), men det bidro likefremt til å legge en aldri så liten demper på begeistringen over det som tross alt er en helt ålreit telefon.

Kinderoverraskelse!! (de tre plastbitene helt nederst til høyre er reservedeler)

KLIKK HER FOR FLERE BILDER

Enkel tøffing

M65 er på ingen måte overutrustet , og har verken har radio, MP3-spiller, eller minnekortplass. Mer begrensende er kanskje fraværet av Bluetooth, særlig siden det ikke følger med datakabel. Bilder og videoklipp du knipser med kameraet lar seg overføre, men har du ikke en PC/bærbar med infrarød port er du henvist til å sende de til deg selv via M65s e-postklient.

Likevel er det lett å se at M65 vil finne sitt publikum. Dette er den mest robuste telefonen på lange tider, og den eneste kameramobilen for øyeblikket som nogenlunde treffer «friskus»-målgruppen. Ivrige syklister til og med gå til innkjøp av et stativ som lar deg sette mobilen på sykkelstyret og bruke den som avansert speedometer.

Annonse