Kjell Magne Bondevik

Annonse


Bondevik med vidåpent nett

Kjell Magne BondevikPersoner som har uærlige hensikter kan laste ned barneporno og få det til å se ut som om Statsministerens kontor står bak, skriver Dagbladet.

Dette kan enkelt gjøres fordi det trådløse nettet der ikke er sikret. Det eneste man trenger er en bærbar PC med WLAN-kort. Så er det bare å gå ned i Regjeringskvartalet for å surfe.

Kan angripe andre

– Dette er ikke i tråd med de sikkerhetsrutiner som vi anbefaler våre kunder. Jeg synes det er merkelig at Statsministerens kontor har et åpent trådløst nettverk, som de lar Gud og hvermann bruke. Dette virker lite gjennomtenkt, sier markedsdirektør Audun Lødemel i sikkerhetsselskapet Norman.

– Datakriminelle kan for eksempel bruke nettverket til å angripe andre maskiner, og få det til å se ut som Statsministerens kontor står bak. Dessuten kan et åpent nettverk fritt avlyttes, sier seniorforske Øyvind Eilertsen ved Senter for informasjonssikring.

Annonse


For besøkende

At sikkerheten er for dårlig nekter derimot Fredrik Solvang ved Statsministerens kontor på.

– Dette er et nettverk som er satt opp for å hjelpe våre besøkende, slik at de kan gå ut på Internett. Utenforstående har bare tilgang til Internett, ingen interne nettverk eller dokumenter. Internett er uansett et sted der man har tilgang til alt mulig rart, sier Solvang til Dagbladet.

Annonse