åå Gisle Hannemyr

Annonse


– Platebransjen sniker i politi-køen

åå Gisle HannemyrNorsk underholdningsindustri innrømmer at de bruker private etterforskere for å overvåke nettbrukere mistenkt for piratkopiering, og politiet er bekymret for utviklingen. Dette skriver NRK.no i dag.

Også IT-guru og universitetslektor Gisle Hannemyr er skeptisk til tendensen. Han advarer mot å la platebransjen «snike i køen» hos politiet ved å selv legge bevismateriale og ferdig etterforskete saker på bordet – og dermed øke sjansene for at politiet rykker ut.

– Jeg håper faktisk at de politiske myndigheter griper inn og forteller Økokrim veldig klart at Norge ikke er et land hvor det er mulig å privatisere politioppgaver, sier Hannemyr til NRK.

Private etterforskere i NetCom-saken

Saken er blant annet aktuell i forbindelse med saken mot en NetCom-ansatt som tidligere i år ble bøtelagt for å bruke bedriftens servere til å distribuere film og musikk i stor stil. Da Økøkrim gikk til aksjon mot NetCom, var det på grunnlag av privat etterfoskningsarbeid utført av plate- og filmindustrien.

-Hvis vi ikke sannsynliggjør lovbrudd, er vi ikke inne i køen i det hele tatt. Sakene blir bare lagt til side, sier lederen i platebransjens interesseorganisasjon IFPI Sæmund Fiskvik .

Annonse