Google.no

Annonse


Norsk selskap tapte mot Google

Google.noDen amerikanske søkemotoren Google har fått medhold i Oslo Tingrett om at selskapet SMSFUN, som solgte solbriller på nettstedet www.google.no, må overføre domenenavnet til det amerikanske selskapet, skriver TV2 Nettavisen.

Møttes tidligere

Selskapene har møttes i rettssalen tidligere. Allerede på høsten 2002 møttes de for første gang. Da ba Google Inc om en midlertidig forføyning for å stoppe nettsiden. Dette var ikke namsretten enig i og lot SMSFUN få beholde domenenavnet.

Nå har imidlertid Oslo Tingrett gjort motsatt. Allikevel hevder tingretten at domsslutningen er fattet under tvil og at det er liten fare for vareforveksling. Den mener at det amerikanske selskapet har et rettmessig krav på varemerket, skriver TV2 Nettavisen.

– Det er ingen tvil om at varemerket Google har vern i alle fall fra 5. desember 2000 da søknaden om registrering ble sendt inn til Patentstyret. SMSFUNs registrering av google.no i Norid og bruk av dette domenenavnet ligger således i tid etter den nevnte dato, står det i dommen.

Annonse