Sony Cybershot DSC-W1

Annonse


TEST: Drømmekamera fra Sony

Først og fremst; det er ikke hverdagskost at et kamera får terningkast seks. Når vi velger å gi Sony Cyber-shot DSC-W1 toppkarakter, så er ikke det uten grunn. Makan til digitalkamera skal du nemlig lete lenge etter. Når herligheten bare koster drøye tre og et halvt tusen kroner er det bare å ta av seg hatten. Dette kameraet gir nemlig valuta i rikelig monn. Apparatet, som er kledd i aluminium, ser egentlig ganske vanlig ut. Skjønt, LCD-skjermen på hele 2,5 tommer dekker nesten hele kameraets bakside. Det kan knapt sies å være vanlig.

Sjelden

Dette er rett og slett et svært brukervennlig fotoapparat. Det skyldes i stor grad en LCD-skjerm som er så stor at den har kapasitet til å vise store mengder informasjon samtidig. Dessuten er menyene smarte, og de fleste operasjoner utføres enkelt – og med få tastetrykk. Skjermen som sådan greier seg svært godt i direkte sollys, og er en fryd å bruke. På kameraer i denne prisklassen, er så gode LCD-skjermer en sjeldenhet. Menyene og knappefunksjonene er også enkle og logiske – akkurat slik det bør være på et godt digitalkamera.

Bildebrikken på Sony Cyber-shot DSC-W1 er på 5,1 megapiksler. Dette gjør det mulig å ta forholdsvis store bildefiler, og gjør også kameraet attraktivt for viderekommende fotografer. Sony har også gjort det enkelt for deg å ta gode bilder ved å forhåndsdefinere seks forskjellige bildemodi. Hvis man imidlertid ønsker å betjene kameraet manuelt, finnes det også muligheter for det. En artig liten detalj, er muligheten for å sette på eksterne objektiver. Er du ikke fornøyd med 3x optisk zoom, så kan du med enkelhet utvide kapasiteten.

Sony Cybershot DSC-W1

KLIKK HER FOR FLERE BILDER

Annonse


Drømmekamera

Bilder tatt med dette kameraet blir rett og slett glimrende. Mye av dette skyldes selvsagt svært god optikk fra Carl Zeiss, men det er også åpenbart at de forskjellige komponentene i dette kameraet fungerer svært godt sammen. Fargegjengivelsen er det beste vi har sett fra et kamera i denne prisklassen. Det samme gjelder kontrasten i bildene.

Dette er rett og slett et drømmekamera, tvers gjennom. Ønsker du deg et digitalkamera å bli glad i, så er Sony Cyber-shot DSC-W1 et glimrende valg. Og noe av det aller beste – prisen! For drøye tre og et halvt tusen kroner får man nemlig enormt mye kamera i et Sony Cyber-shot DSC-W1.

Annonse