Annonse


Stjal kode til Microsoft?

Laurent Chavet, som tidligere arbeidet hos søkemotoren AltaVista, ble i forrige uke siktet for å ha brutt seg inn i selskapets maskiner. Dette skal ifølge siktelsen ha skjedd i 2002, etter at han sluttet hos AltaVista, men før han begynte hos Microsoft, ifølge CNET News.com.

Ukjent avdeling

Microsoft jobber som kjent med å oppdatere sin egen søketeknologi for å prøve å hamle opp med den største søkemotoren på markedet, Google. Avisen The Seattle Post-Intelligencer fortalte fredag at franske Chavet jobbet i avdelingen som ser på søketeknologien til selskapet.

– Vi stoler på de retningslinjene og prosedyrene vi har satt i verk for å beskytte integriteten til vår kode, sa talskvinne Tami Begasse hos Microsoft, som bekreftet at Chavet jobbet for datagiganten, men som ikke ville si noe om hvilken avdeling han jobbet i.

To ganger

Den assisterende statsadvokaten Chris Sonderby, som også er sjef for Computer Hacking and Intellectual Property-avdelingen nord i California, ville ikke kommentere om det var en separat etterforskning om hvorvidt Chavet har brukt AltaVista-kode hos Microsoft.

Siktelsen hevder at Chavet gikk inn i datasystemene til AltaVista i mars og juni 2002, etter at han hadde sluttet i selskapet. Han ble sluppet mot kausjon, og må møte i retten i San Francisco 20. juli.

Annonse