Gravstøtte med URL

Annonse


Snakk med avdøde

Gravstøtte med URLOppfinner Robert Barrows fra USA har installert videoskjermer på gravsteiner, som gjør at avdøde kan snakke til de besøkende på kirkegården. Han hevder også at teknologien kan være en fin måte å tjene penger på for kirkegårdene, skriver BBC News.

Videobeskjedene kan startes enten via mynter eller med å dra kredittkortet gjennom en kortleser på steinen. Ideen er at «kirkegårdene kan leie ut hodetelefoner for en dag slik at man kan høre på» beksjedene, ifølge oppfinneren.

Kredittkort på kirkegården

Barrows har en søknad inne hos patentkontoret for sin design på en gravstein som inneholder videoutstyr som styres av fjernkontroll. Beskjedene kan inneholde alt fra sin side av en historie, til å fortelle «søte ting til sine kjære».

– Man kan gå fra grav til grav for å høre på alt en person hadde lyst til å si før personen døde, sa Burrows.

Annonse


Dramatisk beskjed

Han hevder videre at dette vil være en mer «dramatisk» måte å kommunisere fra den andre siden, enn å legge igjen en videobeskjed hjemme

– «There’s no business like showbusiness». Tenk hvor interessant det vil være å gå til en gravstein til noen man ikke kjenner, eller en historisk gravstein, for å finne ut hva noen hadde å si, sa Burrows til BBC.

Annonse