Virus Windows orm

Annonse


Ubrukelig PC med nytt virus

Virus Windows ormDen siste varianten av Lovgate-ormen vil skanne PC-er for kjørbare filer og endre de filene den finner, slik at hele PC-en kan bli ubrukelig. Dette er ifølge antivirusselskaper en destruktiv taktikk som ble brukt av mye eldre virus, skriver CNET News.com.

Som MSBlast

Lovgate-ormen dukket først opp i februar 2003, men har kommet tilbake i muterte former mange ganger. Den siste versjonen, Lovgate.AE og Lovgate.AH, ble oppdaget på søndag og kan spre seg ved å maile seg selv til adresser den finner på infiserte maskiner.

Deretter åpner ormen en bakdør slik at det infiserte systemet kan åpnes for angrep. I tillegg søker ormen etter andre sårbare PC-er på lokale nettverk, på samme måte som den fryktede MSBlast.

Det som gjør denne ormen spesiell er hvor ødeleggende den er. Selv om den ikke ødelegger noen brukerdata, slik som dokumenter og regneark, vil den bytte ut de kjørbare filene (.exe) den finner med kopier av seg selv.

Annonse


Ubrukelig system

Dersom denne ormen slipper til kan den skape store problemer for brukerne fordi den er så destruktiv. Ifølge antivirusselskapet Sophos er disse virusene av en eldgammel type fordi de er så ødeleggende.

– For fem år siden var dette den måten de fleste virus spredde seg på. De kom seg inn i et system og endret alt innholdet. Det endte med at brukeren ble sittende med en ubrukelig PC som måtte gjenopprettes med en backup, sa Carole Theriault hos Sophos

Som alltid blir PC-brukere anbefalt å ikke åpne noen e-postvedlegg de ikke er helt sikre på, og at Windows og andre applikasjoner er oppdatert med de siste sikkerhetsfilene.

Annonse