Annonse


Microsoft tvinges til å spare

Microsoft har 56 milliarder dollar i kassa. Men kostnadene har økt raskere enn inntektene de siste tre årene, og derfor må selskapet spare penger. Det slår Steve Ballmer fast i en intern e-post til samtlige ansatte i forbindelse med det nye regnskapsåret, ifølge ComputerSweden.

Han peker ut flere områder hvor besparelser er mulig. Blant annet regner Ballmer med at Microsoft kan spare flere hundre millioner dollar gjennom bedre koordinering av markedsføringen.

I forkant

De ansattes lønninger kommer til å ligge på nivå slik at de følger inflasjonen. Ballmer trekker frem at ansatte som presterer spesielt bra kan regne med ekstra belønninger.

– Andre selskaper har de siste årene gjennomført merkbare nedskjæringer, som oppsigelser og stopp i bruken av overtidslønn. Det har ikke vært nødvendig for oss å gjøre disse sakene, og om vi er kloke nå slipper vi gjøre mer drastiske grep i fremtiden, skriver Steve Ballmer.

Annonse


Viktige områder

Microsoft-sjefen skriver videre at Microsoft må komme over sin “storhetssykdom”. Det kan blant annet gjøres gjennom at de ansatte setter opp veldefinerte og målbare måltall og leverer resultater deretter.

I sin e-post lister Ballmer ut spesielt viktige områder for Microsoft. På listen finnes samtlige produktområder.

Nøkkelen til vekst er innovasjoner. Fokuset er fortsatt knyttet til vekst i pc-markedet, økt salg til Office-brukere, bedre markedsføring av Windows Server og å tilby program som gjør det mulig å utvikle, håndtere og integrere tillempninger.

Annonse