Valentines day SMS

Annonse


Tidlig sex med SMS

Valentines day SMSUndersøkelsen, som i dag blir offentliggjort i Tidsskrift for den Norske lægeforening omfatter 10 000 norske ungdommer i alderen 13 til 18 år. Tendensen er klar hele veien, men tydeligst blant de mellom 16 og 18 år.

Flest jenter

Blant dem som er svært aktive med mobilen, har to av tre hatt samleie. I den andre enden av skalaen – de med svært lav eller ingen mobilaktivitet – finner vi at bare 8-9 prosent har hatt sex-debut.

Jenter som bruker mobilen hyppig har åtte ganger så høy sannsynlighet for å ha debutert seksuelt som jenter som bruker mobilen sjelden eller aldri. Blant guttene er det seks ganger så høy sannsynlighet for sex-debut blant de som tomler i vei framfor de som kanskje heller spiller fotball eller sitter framfor PC-en.

– Veldig overrasket

– Vi er veldig overrasket over disse funnene, men det er liten tvil om at det er en sterk sammenheng mellom bruk av mobiltelefon og sannsynligheten for å ha debutert seksuelt, sier professor Willy Pedersen ved institutt for sosiologi og samfunnsgeografi ved Universitetet i Oso til Aftenposten.

Annonse