Annonse


Microsoft vant i USA

I november 2002 inngikk programvaregiganten og det amerikanske justisdepartementet et forlik om antitrustanklagene fra 18 delstater. Ni av delstatene godtok ikke forliket, men de fleste har siden valgt å ikke gå videre med saken.

Det gjorde derimot ikke delstaten Massachusetts og bransjeorganisasjonene Communications Industry Association og Software and Information Industry Association.

Viktigste steg

Dommer Douglas Ginsburg sier nå de ankende parter ikke har lykkes overbevise retten at det er behov for ytterliggere antitrustbegrensninger, ifølge ComputerSweden.

– Det her er det viktigste steget vi har tatt de siste to årene når det gjelder å løse rettslige tvister og gå videre, sier Microsofts sjefsjurist Brad Smith.

Annonse


Påvirker EU?

Massachusetts ønsket blant annet at Microsoft skulle tvinges till å frigi koden til Internet Explorer og redusere tilknytningen til operativsystemet. Men ifølge Ginsburg ville det skade konsumentene og tredjepartsutviklere om mellomvarekodene som påvirker IEs funksjonalitet skulle fjernes. Dessuten er det nesten umulig å gjøre det.

Spørsmålet er nå om utfallet vil ha noe å si for EU-kommisjonens sak mot Microsoft. Kommisjonen ønsker å fjerne Microsofts Media Player fra operativsystemet.

Annonse