Nikon Coolpix 5200

Annonse


Applaus for Nikon!

Nikon Coolpix 5200 sitter som støpt i hånden. Ikke for stort, men heller ikke for lite – ikke for tungt, men heller ikke så lett at kameraet virker billig. Kamerakroppen er kledd i matt aluminium. Ikke veldig fantasifullt, men du verden så stilig det ser ut likevel!

Smart

Kameraet er svært raskt i oppstart, og byr overhode ikke på ventetid. Også menynavigering, zooming og fokusering går faktisk imponerende kjapt. På grunn av logisk og ikke minst smart, ergonomisk plassering av knappene, er det lett å navigere seg frem og tilbake i menyene. Selv om det følger med en tjukk brukermanual til apparatet, er den ikke så nødvendig som den kanskje gir inntrykk av. Her finner man lett frem på egen hånd.
På Coolpix 5200 finnes flere funksjoner som gjør fotograferingen enklere. Blant annet er kameraet utstyrt med en panoramaveiviser som gjør det svært enkelt å ta bilder man senere kan montere sammen.

Selv om LCD-skjermen på Coolpix 5200 er i minste laget(1,5″), så er den utrolig god. Kontraststerk og presis, og dessuten imponerende bra i direkte lys. Mange digitalkameraer sliter med LCD-teknologi som rett og slett ikke duger i godvær. Det problemet slipper du her. En annen og viktig finesse er måten kameraet forhindrer røde øyne. Dette apparatet analyserer bildet etter at det er tatt, og korrigerer vekk eventuelle røde øyne. Praktisk og effektivt til tusen!

Nikon Coolpix 5200

KLIKK HER FOR FLERE BILDER

Annonse


Lynkjapp

Optikken på kameraet er rett og slett veldig god. Bildene blir knivskarpe og med en høy grad av detaljpresisjon. Objektivet kunne kanskje vært ørlite mer lyssterkt på maksimal tele, men har god lystyrke på vidvinkel. Fokuseringen er lynkjapp og presis, men sliter dessverre litt med angi korrekt skarphetspunkt når man nærmer seg nærgrensen på 4 cm.

Dette er uansett er fabelaktig godt fotoapparat som stødig plasserer seg helt i øvre sjikt her ute i kamerajungelen. Er du på jakt etter et kamera som tar gode bilder, og som er så lett å bruke at du nesten slipper å titte i bruksanvisningen? Da kommer du til å forelske deg i Nikon Coolpix 5200.

Annonse