Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Større skjermer fra Nokia

Har du savnet større skjermer og tastatur på mobilene til Nokia? Nå ser det ut til at dette nærmer seg.

Handspring Treo 600
Bak de store nyhetene på Nokias årlige konferanse for et par uker tilbake lå også nyheten om en ny versjon av brukergrensesnittet Series 60. Denne versjonen åpner for telefoner som minner mer om PDA-er, med tastatur og større skjermer, ifølge Computer Sweden.

Ikke bare Nokia

Series 60 er det systemet som Nokia bruker på de fleste av sine telefoner, men også Panasonic, Samsung og Siemens benytter det i noen modeller. Men inntil nå har det ikke vært noe annet enn et grensesnitt for mobiltelefoner.

Nå når den andre versjonen av grensesnittet kommer, med to tilleggspakker, blir det slutt på det. I en av tilleggspakkene finnes det funksjoner for fullstendig QWERTY-tastatur, samt liggende og stående skjermer med oppløsningene 208 x 208, 240 x 320 og 352 x 416.

Dette kan føre til at vi vil se telefoner fra Nokia som ligner mer og mer på PalmOne Treo 600. Eller kanskje telefoner som utfordrer Pocket PC. Nå har Nokia lenge hatt en Communicator-modell med stor skjerm og tastatur, men denne benytter et annet grensesnitt.

Annonse
Stikkord: Mobil