Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Ny Casio midt på treet

Designmessig er Casio QV-R41 temmelig nøytralt. Ikke spesielt kjedelig, men heller ikke spektakulært på noen måte.

Apparatet har god tyngde, og ligger godt balansert i hånden. Casio QV-R41 er middels stort i forhold til andre kameraer i samme klasse, og er utført i lekker sølvrustning. Kameraets bakside dekkes nesten helt av en 2 tommers LCD-skjerm. Det føles digert, men dessverre sliter skjermen med en litt beskjeden oppløsning.

God automatikk

Når det kommer til brukervennlighet, er dette kameraet nesten i en klasse for seg. Knappe- og menysystem er så lett å forstå at bruksanvisningen blir fullstendig overflødig. Helt perfekt for fotografer som er nye på den digitale arena, og som setter pris på lav bruksterskel. Dette kameraet er lettbrukt som få. Apparatet er også svært raskt i både oppstart, zooming og fokusering. Overhode ingen irriterende ventetid.

Casio QV-R41 er utstyrt med 21 forhåndsdefinerte bildemodi. Ofte vil erfarne fotografer irritere seg over at denne typen automatikk lover mer enn den holder, men i dette tilfellet fungerer det bra. Følger du kameraets forslag, blir bildene faktisk gode. Dessuten er funksjonene både morsomme og enkle å bruke.

Casio QV-R41

KLIKK HER FOR FLERE BILDER

Utflytende

Optikken på dette kameraet er Casios egen, og fungerer helt greit. Imidlertid kunne produsenten med fordel utrustet kameraet med et mer lyssterkt objektiv. Bildene har imidlertid fin fargepresisjon og god gjengivelse, men har dessverre en tendens til å flyte litt ut. Dette er ikke nødvendigvis synlig ved første øyekast, men titter du etter, vil du oppdage at bildekantene blir litt «utgnidd».

Totalt er dette likevel et godt kamera som sikkert vil glede mange nybegynnere. Til tross for et par momenter som trekker karakteren ned, er prisen på drøye 3000,- høyst rimelig. Et godt kamera, vel verdt pengene.

Annonse
Stikkord: digitalkamera, testprodukt