Hopp til navigasjon Hopp til innhold

3G-operatører ber om hjelp

De svenske 3G-operatørene sliter med å tilfredsstille kravene fra myndighetene. Nå slår de seg sammen for å slippe unna.

De svenske 3G-operatørene, TeliaSonera, 3, Tele2 og Vodafone, sendte i går en felles søknad til de svenske myndighetene for å endre kravene for 3G-utbyggingen. Selskapene mener at målet nå må være «å skape realistiske forventninger for videre utbygging».

To endringer

Operatørene vil ifølge en pressemelding fra TeliaSonera fremdeles bygge ut nettet slik at det vil dekke 8 860 000 mennesker i Sverige. Allikevel vil de prøve å få PTS, det svenske Post- og teletilsynet, til å endre to ting i lisenskravene.

For det første vil selskapene bygge ut slik at signalstyrken blir lavere enn planlagt. De viser til tester og erfaringer med dette som viser at det såkalte pilotsignalet kan reduseres uten at det går utover 3G-bruken. En slik reduksjon vil føre til færre master.

Det andre punktet de vil de endre er tidsplanen, slik at det fullstendige nettet for de 8 860 000 menneskene ikke er utbygget før 31. desember 2007. Selskapene planlegger imidlertid å dekke 7 000 000 svensker ved utgangen av 2004 og 8 000 000 svensker ved utgangen av 2005.

Samarbeider

Utover dette regner operatørene med et nærmere samarbeid på mastene i Norrland, for å sikre at utbyggingen går etter planen. Det har det ikke gjort til nå.

De gjeldene kravene stipulerte at utbyggingen skulle være ferdig 31. desember 2003. Alle operatørene har imidlertid tidligere hevdet at disse kravene ikke kan innfris.

Annonse
Stikkord: Mobil