Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Trusler fra trådløs hacker

Myron Tereshchuk fra Maryland har tilstått å ha drevet med utpressing via usikrede, trådløse nettverk.

Trend WLAN
Den 42 år gamle Tereshchuk drev et lite patentfirma som ikke gikk så veldig bra. Ikke minst på grunn av en brysom og langt større konkurrent i Connecticut.

Forlangte 115 millioner

Tereshchuk bestemte seg derfor for å ødelegge for Connecticut-firmaet. ved hjelp av trådløse nettverk hos privatpersoner og selskaper i Washington DC-området klarte han å trenge inn i konkurrentenes datasystemer.

Derfra hentet han ut konfidensiell informasjon. I tillegg la han igjen meldinger med trusler og utpressing. Blant annet forlangte han 17 millioner dollar (om lag 115 millioner kroner) for å la være å publisere materialet han hadde stjålet.

Brukte tannlegens nett

Etterforskningen førte politiet til to private hjem og et tannlegekontor. Det var ingen grunn til å mistenke verken familiene i huset eller tannlegen for noe som helst – annet enn at de hadde glemt å sikre de trådløse 802.11b-nettene sine.

Tereshchuk har lagt kortene på bordet og sagt seg skyldig i utpressingsforsøk i forretningsøyemed. Dommen faller den 22. oktober.

Tiltalen kan du i sin helhet lese på nettstedet (pdf-fil – krever Adobe Acrobat) til det amerikanske justisdepartementet.

Annonse
Stikkord: internett