Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Slipper å fjerne Media Player

Denne uka skulle Microsoft ha kommet med en Media Player-fri utgave av Windows for det europeiske markedet. Men nå er EU-pålegget utsatt.

Media Player 9 Mac OS X
EU-kommisjonen har midlertidig opphevet pålegget de ga Microsoft i mars. Avgjørelsen kommer etter at Microsoft ba om en rettslig prøving av avgjørelsen.

Pusterom

For å gi retten i Luxembourg tid til å vurdere saken, har EU-kommisjonen gitt Microsoft midlertidig fritak fra å følge opp pålegget om seinest denne uka å levere en utgave av Windows som ikke inneholder multimedieavspilleren Media Player.

EU-kommisjonen har påpekt at Media Player som innebygd element i Windows gjør det vanskelig for konkurrenter som Real og Quicktime å komme inn på markedet.

Bot på 4 milliarder

I tillegg til å forlange spilleren fjernet, har EU ilagt Microsoft en bot på 497 millioner Euro (over 4 milliarder kroner) i bot for brudd på konkurransereglene.

Microsoft hevder på sin side at avgjørelsen vil gjøre Windows dårligere og dermed skade forbrukerne. Og den amerikanske regjeringen har ikke uventet støttet opp om Microsoft.

Den såkalte Førsteinstansretten i Luxembourg, som er EUs høyeste rettsinstans, ventes å vurdere Microsoft-saken i løpet av de neste to månedene, melder News.com .

Stikkord: lydogbilde, programvare, windows