Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Real vil bli Linux-standard

Linux-verdenen har lenge savnet en av de proffe mediespillerne på sitt system. Dette vil RealNetworks nå bøte på.

Det er i dag ventet at både Red Hat og Novell vil informere om at de vil inkludere mediespilleren til RealNetwork i deres Linux-produkter for skrivebordet, skriver New York Times. De to nevnte selskapene er to av de største distributørene av Linux.

Blir standard

RealNetworks, som ble grunnlagt av tidligere Microsoft-sjef, Rob Glaser, er selskapet som tok ledelsen i programvarekappløpet for avspilling av lyd og bildefiler sent over nettet. Selskapet har tidligere inngått avtaler med TurboLinux (mest utbredt i Asia) og Sun Microsystems (tilgjengelig på Linux via Java).

– Linux kommer sterkere og sterkere på desktop PC-er, og denne avtalen vil gjøre vår teknologi til en de facto standard for mediespillende programvare på Linux, sier Dan Sheeran, som er Senior Vice President hos RealNetworks.

Bruken øker

Selv om bruken av Linux på desktopen øker, er det fremdeles utrolig langt frem for å konkurrere med Microsoft. Ved slutten av året vil Linux være på én prosent av alle desktop PC-er, mens Windows vil være installert på hele 96 prosent, skriver New York Times.

– Denne avtalen med RealNetworks er viktig for å forbedre den totale desktop-opplevelsen av Linux. Allikevel er interessen for ¬Linux på desktopen forholdsvis liten. Det er en del interesse, men det er fremdeles ikke mainstream, sier analytiker Michael Silver hos Gartner.

Annonse
Stikkord: linux, lydogbilde, programvare