Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Vill vest med Rockstar

«Grand Theft Auto»-selskapet Rockstar har byttet ut motoriserte hestekrefter med ekte hester, balltre med brennende kaffe og bykjerner med støvete salooner.

Spill med det ville vesten som bakteppe er en genre som vi ikke er altfor bortskjemt med. Rockstar bestemte seg for å endre på dette.

Selskapet har hatt en eventyrlig suksess med Grand Theft Auto-serien, som kombinerer uvettig bilkjøring med svært voldelig oppførsel. Det gjenstår å se om de kan gjenta suksessen med westernspillet «Red Dead Revolver».

Festlig historie

I spillet starter man som cowboy-sønnen Red. Mens man starter med en oppvarmende skytesesjon nede ved elvebredden. Samtidig blir gården angrepet av onde menn som er ute etter herren på gården. Spennende setting, men herfra går det bare nedover.

Man må trå hjelpende til, uten at man får til så mye. Uansett hvor mye man skyter og hvor mange slemme cowboyer som dør, er faren bokstavelig talt dødsdømt. Etter dette starter virkelig livet som cowboy i det ville vesten.

Ensformig

Man går gjennom en rekke treningsoppdrag i begynnelsen av spillet. Blant annet må man lære hvordan man gjemmer seg bak steiner og vogner, og som skikkelig cowboy må man selvsagt lære å duellere.

Deretter er man i full gang, med å reise gjennom vesten på vei mot ære, berømmelse og dusører. Spillet har en småfestlig historie, men det blir for mye historie og for lite spill. Samtidig blir det utrolig ensformig, selv om Rockstar har prøvd å sprite det opp med et par småting, som for eksempel løping på togsett.

Merkelig «shootout»

Dersom man synes historien er kjedelig har man også muligheten til å hoppe på en såkalt «shootout». Dette er noe av det merkeligste jeg har spilt. Man begynner med å velge ut en rekke motstandere og lagkamerater som skal løpe rundt å skyte hverandre.

Etter hvert som man treffer og dreper motstanderne dukker det opp andre våpen som man kan bruke, samt en rekke kort. Man skal nemlig blant annet samle en rekke kort for å få en pokerhånd for å vinne. Systemet er utrolig forvirrende og helt merkelig.

Her ser du skjermbilder fra Red Dead Revolver på Playstation 2

KLIKK HER FOR FLERE BILDER

Ikke imponerende

Når det gjelder grafikk og lyd er det vanskelig å si at den imponerer veldig. Det er gjort en helt grei jobb med grafikken. Allikevel er det mange spill på PlayStation 2 som er langt bedre.

Lyden skuffer kanskje ikke fullt så mye. Lydeffekter og musikk er et kapittel som ikke bør snakkes om, men stemmene som er brukt er artige nok. De setter en i en skikkelig westernstemning.

Kontrollen på spillet er merkelig kronglete. Det tok lang tid før jeg fikk skikkelig kontroll på styringen. Faktisk er det fremdeles kronglete selv etter mange timers spilling.

Fortsett med bil

Uheldigvis tror jeg ikke vi får se så mange spill i fremtiden som er satt i det gamle vesten. Dette spillet kan ha ødelagt muligheten for andre og bedre spill som fører tankene tilbake kruttrøyk, whiskey, poker og lettkledde damer.

Rockstar bør holde seg til Grand Theft Auto-serien. Det gjør de jo for så vidt også. Allerede i oktober kommer Grand Theft Auto: San Andreas ut. Dette spillet vil nok ligge mange hakk over Red Dead Revolver. Noe som vil være flaks for Rockstar og ikke minst for oss.

Annonse
Stikkord: playstation_test, spilltester, testprodukt